27 Temmuz 2009 Pazartesi

Scala Kitap Kulubü'nün muhteşem dünyasına hoşgeldiniz...



Kitaplarla Yolculuk; bizim serüvenimiz böyle başladı ve şimdi Scala Kitap Kulübü'yle devam ediyor.

Her zaman olmasını istediğimiz gibi bir buluşma, paylaşma, öğrenme mekanı oluşturduk. Önce kendimiz için başlattık, şimdi herkesle paylaşmayı isteyecek kadar güzel olduğunu düşündüğümüz bu serüvende sizleride aramızda görmek ve bu oluşumu beraber büyütmeyi istiyoruz.Değişimin bir parçası olmak istiyorsanız Scala Kitap Klübü'müze bekliyoruz.

Bol güneşli, bol okumalı günler...

Sevgimizle...

3 yorum:

  1. ''Kimse, hiçbir zaman , kendisini olduğu gibi açığa vurup anlatmayı, göze alamaz'' der Albert Camus. Yazmanın erdemide burada başlıyor sanıyorum. Öykünün romanın şiirin gizemi...Acaba olmak istedigimizi mi yaziyoruz yoksa biz mi ''başkası'' olmaya istekliyiz. Bu soru hep kafamı kurcalamıstır. Niye yazıyoruz?

    YanıtlaSil
  2. kanadı söz
    kanırtıp gecmişin ince tüllerini
    sessizliğin odasında bıraktığın soğuk kentte
    iki kişi bıraktın sen
    birbirleriyle konuşan...
    biliyorum gözlerinde unuttuğum baygın hicaz
    mağrur bir lavanta kokusu
    ağzın köpürmüş şiirlerimi taşırken
    ölümü özlediğim oluyor...

    J.Kali

    YanıtlaSil
  3. NİYE YAZARSIN…
    Niye yazar, niye yazarım, niye yazarlar…
    Her insanın farklı bir sebebi var kalemi eline almak için, sıkıntıları atmak, mutluğunu paylaşmak, hırsını almak, acısını dile getirmek, suçlamak vs… Bu liste uzarda uzar.
    Önceleri elle yazılırdı o kalbimizden temiz sayfalara, ayrı bir zevk aslında yazarak içinizi dökmek… Her harfe duygular yansıtılır, hüzün, sevinç, elinizin titremesi, gözyaşları...
    Ailece sanata, edebiyata çok düşkünüz, okumayı çok severiz. Küçük yaşlarımdan bu yana okumayı çok sevmiş ve kitap okumayı hobileri arasına koyanlara hep kızmışımdır. Okumak hobi değildir, yapılması gerekendir. Ne okunursa okunsun her kitapta alınacak bir ders, bir ana fikir mutlaka vardır.
    Yaşananlarla, okunan kitaplar birleşince yazılacak çok malzeme çıkıyor ortaya, hele de yazmayı seviyorsanız benim gibi…
    Neden yazıyorum, seviyorum, rahatlıyorum, paylaşmak hoşuma gidiyor, sıkıntılarım dağılıyor, mutlu oluyorum, bir işe yaradığımı hissediyorum, belki bilinmeyen bir konuyu bilinir yapıyorum, ben olsaydım dedirte biliyorum.
    Yazma konusunda kendimi belki şu an için profesyonel görmüyorum, ama yaptıklarım yapacaklarımın göstergesidir diye düşünüyorum.
    Aklıma gelen her konuyu paylaşmak istiyorum sizinle, ama kimseye taş atmadan, kimseyi üzmeden, benim köşemde haftanın üç günü güneş açsın, okuyan insanlar huzur bulsun, mutlu olsun, bir anlığına da olsa hüzünlensin, kısaca unutulan bazı değer yargıları ve duygular hatırlansın, düşünülsün, empati yapılsın istiyorum.
    Her insan hayata bir şekilde kafa tutmalı, kimi düşünerek, kimi çalışarak, kimi üreterek, kimi okuyarak, kimi yazarak, işte yazı yazmanın içinde bunların hepsi var. Düşünmeden, okumadan, çalışmadan, üretemez ve yazı yazamazsınız. Ben hayata yazarak kafa tutmayı seçtim, içinde yaşama dair çok şey barındırdığı için…

    Fatma Barlas

    YanıtlaSil